360 woorden
2 minuten leestijd

Curacao & Food - Scharloo

Curacao & Food - Scharloo

I love food!….heel vervelend want eten is overal! Dat maakt het voor mij soulfood!

Ze zeggen niet voor niks Liefde gaat door de maag en ehh voila, een portie vitamine L!. Degene die weleens bij Jaanchies heeft gegeten weet waar ik het over heb. 😉

Op Curaçao heb je natuurlijk de lokale gerechten, ook wel Krioyo genoemd. Van oorsprong was dat volgens mij vooral funchi, een soort polentra met groente als pompoen, ui, tomaat, paprika en daarbij geroosterde kip of geit.

De allerlekkerste kippenpootjes heb ik ooit gegeten in de wijk Scharloo. Mijn oom woonde 30 jaar geleden al op dit heerlijke eiland en hij bracht ons in die tijd mee naar zoals hij het noemde “de huiskamertjes”. Scharloo was toen een wijk in verval, er was armoede en criminaliteit. In een van de straatjes met piepkleine huisjes kon je bij een van de “huiskamertjes” op de porch aanschuiven bij een lieve dame. Je kreeg een fles illegale rum uit Venezuela, een fles cola in een emmer ijs met plastic bekertjes. De keuken bestond eigenlijk uit niet meer dat 1 gasfles met gaspit. Daarop een grote pan vet. Een koelkast vol drank en kippenpootjes. De afwas werd gedaan in de wastafel van de “badkamer”. Je begrijpt dat de pan met vet daar niet voor niks stond. Al snel roken wij op de porch de geur van Creoolse gekruide gebakken kippetjes. Daar zat ik dan. Borrelend en met familie babbelend over het leven, op een kleine porch turend over het gezellig verlichtte straatje met vervallen huisjes dat volliep met buurtbewoners, hoertjes en hun klanten. Een straatje waar je niet kwam als je daar niets te zoeken had. Het enige wat deze avond compleet maakte was de grote schaal heerlijk geurende gebakken kippenpootjes die werd neergezet. Ik heb ze nooit meer zo lekker gegeten. Ik kan niets anders zeggen dan …. Dit was echt soulfood!

Tegenwoordig is Scharloo een prachtige grotendeels gerenoveerde wijk met een grote variatie aan architectuur en street art. Een aanrader om daar eens doorheen te wandelen en te fotograferen. En dat binnen 10 minuten rijafstand van ons fijne appartement Bon Dia Vredenberg.

Ready to explore?

Gr. Suzanne

Blog overzicht